Semințe de lucernă Barenbrug Bardine

24 - 48 ore

Barenbrug


Descrierea pe scurt a produsului:

Barenbrug Bardine este un sortiment de sămânță de lucernă de tip flamand. A fost concepută și testată în zonele continentale - România, Franța, Polonia, Rusia. Prezintă o adaptabilitate excelentă la veri secetoase și ierni reci. Are un randament ridicat.

Tip semințe: drajate

Mai multe detalii


1 210,82 RON

B B

Informatii

Caracteristici

Caracteristici

Brand Barenbrug
Greutate 25 kg
Cantitate ambalare 25 kg
Tip Furaj Semințe lucernă

Informatii

Barenbrug Bardine - Caracteristici:

Barenbrug Bardine este un sortiment de semințe de lucernă de tip flamand. Caracteristicile plantei asigură o calitate ridicată a furajului. În testele oficiale, Bardine a asigurat o producție de 9.2 t / ha în primul an, 18.8 t / ha în cel de-al doilea, respectiv 19.5 t / ha, în anul al treilea.

 • Compoziție: lucernă inoculată cu Rhizobium
 • Indice de dormanță: 5
 • Norma de semănat: 25 - 30 kg / ha

Bardine - o cultură sănătoasă & un furaj de calitate

La fel ca și restul hibrizilor Barenbrug din programul de semințe plante furajere, această varietate are o rezistență remarcabilă la boli (precum Verticilium) și dăunători (nematode). Dincolo de asta, Bardine a demonstrat o rezistență ridicată la iernare. Asta va rezulta într-o recoltă sănătoasă, ușor de administrat și care nu-i va dezamăgi pe fermieri.

Plantele din sortimentul Bardine sunt caracterizate de existența unui număr ridicat de frunze extrem de mari, care sunt foarte bine atașate de tulpini și pseudo-tulpini. În mod practic, acest lucru rezultă într-o proporție ridicată a frunzelor în raport cu tulpinile. Astfel se asigură o cantitate mai mare de proteină în furaj. După tăierea plantelor, frunzele nu se desprind cu ușurință, astfel încât un număr mare din acestea ajung în siloz. De aceea Bardine generează o calitate ridicată a furajului.

Importanța drajării și a bacteriei Rhizobium

Semințele de lucernă Barenbrug Bardine se livrează drajate. Yellow Jacket Rhizobium, tehnologia Barenbrug de drajare presupune acoperirea semințelor cu o peliculă ce conține Rhizobium (bacterie fixatoare de azot) și substanțe nutritive.

Rhizobium poate fi regăsită în mod natural în sol în cantități mici. Adăugarea unei cantități suplimentare îmbunătățește calitatea culturii, mai ales atunci când se însămânțează lucerna pentru prima dată pe un teren.

Avantajele drajării:

 • îmbunătățirea performanțelor culturii, chiar și în condiții dificile;
 • creșterea rezistenței la agenți patogeni și paraziți
 • îmbogățirea solului (creșterea concentrației de azot în sol și corectarea acidității solului)
 • creșterea randamentului și a cantității de proteine din furaj

Cum funcționează drajarea?

 1. Semințele de lucernă germinează.
 2. Bacteria se localizează pe rădăcina plantelor de lucernă, având aspectul unor noduli.
 3. Rhizobium migrează în sol.
 4. Azotul atmosferic este transformat la interioriul acestor noduli în aminoacizi, într-o formă ușor de asimilat de către plantă.

Lucerna - cum functioneaza drajarea

Produse similare