Hibrid nou cu utilizari multiple, atat pentru consum in stare proaspata cat si pentru industrializare si depozitare.
Prima recoltare se poate face la o greutate medie de 1,5-2 kg, perioada de vegetatie fiind de 85-90 zile de la plantare.
Poate fi mentinut in cultura pana la 115-120 zile, acumuland o greutate de 4-4,5 kg cand are ca destinatie industrializarea.
Testarile arata ca daca este plantat in perioada 1-10 iulie poate fi recoltat in siguranta toamna si apoi se poate pastra in depozit pana in martie.
Sistemul radicular puternic ajuta la extragerea nutrientilor din sol foare bine, si la o buna rezistenta la seceta, iar plantele nu sunt predispuse la inclinare.
Prezinta rezistenta la Fusarium.
Descriere capatana
Capatana are forma rotunda, usor aplatizata, fiind usor de ambalat si foarte atractiva pentru producatori.
Prezinta 5-7 frunze exterioare de culoare verde intens, astfel aspectul ramane proaspat atat la vanzare imediata dupa recoltare cat si dupa depozitare.
Capatana are o structura densa, cu frunze fine, gustul specific dulce-placut, iar cotorul este subtire si de lungime medie.
Capatana nu este sensibila la crapare, putand ramane in teren pana la 30-40 zile peste perioada optima de vegetatie, fara a-si pierde calitatile.
Frunzele exterioare de culoare verde albastrui sunt puternic cerate, permitand plantei sa reziste la conditii climatice dificile.
Foliajul de vigoare mare protejeaza capatana de loviturile mecanice.
Foliajul nu este sensibil la atacul de boli, bacterii si trips.
Cultura:
Recomandam plantarea de la inceputul lunii martie pana la jumatatea lunii iulie, atat ca cultura principala cat si secundara.
Desime:
30.000 – 37.000 plante/ha, in conditii de cultura neirigata,
35.000 – 45.000 plante/ha, pentru cultura intensiva.