Lista produselor producatorului Rijk Zwaan

Rijk Zwaan – seminte profesionale de legume la cele mai inalte standarde de calitate


Rijk Zwaan


Compania Rijk Zwaan poarta numele unui antreprenor care a inceput o mica afacere in anul 1924, in Rotterdam. Initial, a fost vorba despre un magazin care comercializa seminte de legume, cereale si flori. Cu timpul, Zwaan a inceput sa dezvolte propriile sortimente de seminte. Munca sa a fost continuata de mai multe generatii, fiind detinuta in proportie de 90% de trei familii, pana in zilele noastre.


Principala abordare a companiei a fost extinderea organica a gamelor de produse oferite, datorita inovatiilor tehnologice din domeniul agriculturii si prin intermediul implicarii directe a tuturor angajatilor. Dupa o scurta perioada in care compania a fost detinuta de o multinationala, a revenit in proprietatea familiei Zwaan in anul 1989.


Rijk Zwaan s-a dezvoltat foarte mult si asta intr-o maniera independenta in ultimii 30 de ani. Fiind un important producator la nivel global de seminte profesionale de legume, a ajuns sa joace un rol reprezentativ in ceea ce priveste progresele tehnologice inregistrate in domeniul crearii si dezvoltarii a noi varietati de plante utilizate pentru agricultura la scara mare sau mica.


Punand foarte mult accentul pe bunastarea angajatilor, care de altfel si detin o parte din companie, strategia Rijk Zwaan se bazeaza mai putin pe obtinerea unui profit si este centrata in special pe sprijinirea si promovarea talentelor specifice si individuale ale fiecarui angajat si pe contributia pe care acestia o aduc pentru dezvoltarea acestei afaceri de familie. Astfel, Rijk Zwaan are, la momentul actual, peste 3.000 de angajati in 30 de tari.


Cercetare si inovatie


Rijk Zwaan se afla in top 5 al companiilor specializate in legumicultura, avand in portofoliul sau doar seminte de legume, care formeaza o gama variata de produse destinate micilor fermieri, gradinarilor, precum si fermelor de legume mari. Semintele de legume sunt comercializate prin intermediul a 30 de subsidiare, iar in tarile unde nu exista o prezenta locala, compania lucreaza cu distribuitori atent selectionati. Portofoliul de produse este adaptat in plan local, tinandu-se cont de cerintele specifice ale pietei, precum si de conditiile climatologice.


Pentru a-si dezvolta in mod constant portofoliul de produse si pentru a oferi seminte de legume de cea mai buna calitate, Rijk Zwaan a dezvoltat o strategie bazata pe inovatie. 40% din angajatii companiei sunt implicati in mod direct in activitatile de cercetare si dezvoltare, iar aproximativ 30% din profitul companiei este investit anual in acest sector.


Seminte de legume la cele mai inalte standarde de calitate


Rijk Zwaan a dezvoltat in mod constant noi varietati si soiuri de legume, bazandu-se pe cercetari care utilizeaza cele mai inalte tehnologii. Fiind vorba despre produse naturale, semintele de legume sunt produse in cele mai bune conditii si indeplinesc standardele de calitate din domeniu. Semintele sunt testate atat in camp, cat si in laborator, prin intermediul unui program amplu de testare care este supervizat de Naktuinbouw (Serviciul Oficial de Inspectie pentru Horticultura din Olanda).


In plus, pentru a furniza seminte de calitate superioara, Rijk Zwaan opereaza in conformitate cu un sistem de management al calitatii. Acest sistem este auditat intern in mod regulat.


Compania opereaza in conformitate cu urmatoarele standarde: • NAL (laboratoare autorizate de catre Naktuinbouw) pentru efectuarea de teste specifice, cum ar fi testele de germinare, testele pentru puritatea semintelor si testele specifice privind bolile.

 • GSPP (bune practici pentru seminte si plante), un standard care urmareste prevenirea infectarii semintelor si loturilor de rasaduri de tomate, precum si loturilor de tomate cu Clavibacter michiganensis. Pe ambalajul semintelor Rijk Zwaan se mentioneaza daca semintele sunt produse in conditii GSPP.

 • Rijk Zwaan este certificată de diferite organisme de control, pentru a produce si a vinde seminte produse ecologic sub eticheta de calitate a produselor ecologice din tarile respective.


Toate soiurile din gama actuala de seminte de legume Rijk Zwaan sunt obținute fara a se recurge la tehnicile de modificare genetica care conduc la formarea de organisme modificate genetic. O mare parte din activitatile de cercetare efectate de Rijk Zwaan se concentreaza pe rezistenta semintelor la boli sau daunatori si urmeaza directivele elaborate de Federatia Internationala a Semintelor. Tratamentele pentru seminte sunt aplicate numai atunci cand aceasta este considerata cea mai eficienta metoda de combatere a unei posibile boli sau a unui daunator.


Gama de seminte de legume Rijk Zwaan include diferite soiuri de legume si hibrizi, de la tomate, castraveti, vinete si ardei, la salata, varza, ridichi, pepeni si diferite plante aromatice cultivate in gradina. In Romania, sunt comercializate seminte de varza, conopida, salata, ridichi, telina, castraveti, pepene galben, ardei, pepene verde, morcovi si vinete. Toate aceste varietati de seminte de legume sunt disponibile si in magazinul online Igamo.


 

 • 305,53 RON

  Hibrid de vinete pentru cultura in spatii protejate si camp deschis!

  Producator: RIJK ZWAAN, Olanda

  Hibrid de vinete pentru cultura in spatii protejate si camp deschis! Producator: RIJK ZWAAN, Olanda
  305,53 RON
 • 350,76 RON

  Hibrid de vinete pretabil la vanzarea pentru restaurante si supermarketuri!

  Producator: RIJK ZWAAN, Olanda

  Hibrid de vinete pretabil la vanzarea pentru restaurante si supermarketuri! Producator: RIJK ZWAAN, Olanda
  350,76 RON
 • 237,57 RON

  Hibrid de vinete pretabil la vanzarea pentru restaurante si supermarketuri!

  Producator: RIJK ZWAAN, Olanda

  Hibrid de vinete pretabil la vanzarea pentru restaurante si supermarketuri! Producator: RIJK ZWAAN, Olanda
  237,57 RON
 • 389,57 RON

  Primul hibrid de varza cu proprietati si particularitati ale capatanii ce se preteaza pentru murare!

  Producator: RIJK ZWAAN, Olanda

  Primul hibrid de varza cu proprietati si particularitati ale capatanii ce se preteaza pentru murare! Producator: RIJK ZWAAN, Olanda
  389,57 RON
 • 151,03 RON

  Hibrid de varza rosie pentru depozitare!

  Producator: RIJK ZWAAN, Olanda

  Hibrid de varza rosie pentru depozitare! Producator: RIJK ZWAAN, Olanda
  151,03 RON
 • 151,03 RON

  Hibrid de varza rosie, de incredere si cu utilizare flexibila!

  Producator: RIJK ZWAAN, Olanda

  Hibrid de varza rosie, de incredere si cu utilizare flexibila! Producator: RIJK ZWAAN, Olanda
  151,03 RON
 • 287,76 RON

  Hibrid de varza alba pentru murat, putand fi cultivat cu incredere din primavara pana in toamna!

  Producator: RIJK ZWAAN, Olanda

  Hibrid de varza alba pentru murat, putand fi cultivat cu incredere din primavara pana in toamna! Producator: RIJK ZWAAN, Olanda
  287,76 RON
 • 475,24 RON

  Producator: RIJK ZWAAN, Olanda

  Producator: RIJK ZWAAN, Olanda
  475,24 RON
 • 117,29 RON

  Hibrid semitimpuriu de tomate cu crestere nedeterminata recomandat in special pentru ciclu prelungit.

  Producator: RIJK ZWAAN, Olanda

  Hibrid semitimpuriu de tomate cu crestere nedeterminata recomandat in special pentru ciclu prelungit. Producator: RIJK ZWAAN, Olanda
  117,29 RON
 • 306,40 RON

  Mahitos F1 este un hibrid semitimpuriu de tomate, extrem de productiv, cu creștere nedeterminată. Este recomandat atât pentru culturile din ciclurile I și II în spații protejate (solar, sera) cât și pentru câmp deschis.

  Fructele sunt ferme, de formă rotundă ușor aplatizată și culoare roșie. Prezintă un gust deosebit, fiind...

  Mahitos F1 este un hibrid semitimpuriu de tomate, extrem de productiv, cu creștere nedeterminată. Este recomandat atât pentru culturile din ciclurile I și II...
  306,40 RON
 • 71,10 RON

  Hibrid timpuriu, cu plante compacte si de vigoare medie.

  Producator: RIJK ZWAAN, Olanda

  Hibrid timpuriu, cu plante compacte si de vigoare medie. Producator: RIJK ZWAAN, Olanda
  71,10 RON
 • 257,15 RON

  Hibrid de tomate cu fructe tip CHERRY!

  Hibrid de tomate cu fructe tip CHERRY!
  257,15 RON