Politica de retur

Retururi

Produsele achizitionate de pe site-ul www.igamo.ro pot fi returnate doar dupa o notificare prealabila la adresa de e-mail office@igamo.ro.

Clientul se obliga sa notifice intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin e-mail in termen de maxim 60 de zile calendaristice de la primirea produselor, conform legislatiei in vigoare, in caz contrar 3MI Smart Investment SRL isi rezerva dreptul de a refuza returul.

Informatiile necesare care trebuie furnizate pentru returnarea produselor achizitionate sunt urmatoarele: data expedierii coletului, numarul comenzii, suma returnata, adresa de unde curierul urmeaza sa preia coletul de retur, modalitatea de plata dorita (datele contului bancar).

3MI Smart Investment SRL isi rezerva dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (de exemplu, returnari repetate).

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise clientului, impreuna cu toate documentele insotitoare si sa se gaseasca in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de client ca motiv al returului).

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

  • instructiunile de utilizare specifice produsului nu au fost respectate in totalitate;
  • etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;
  • produsul este rupt sau deteriorat;
  • produsul nu este insotit de factura fiscala eliberata odata cu achizitionarea acestuia. 

Costurile efectuate pentru livrarea produselor nu pot fi stornate.

Clientii pot solicita returnarea produselor in urmatoarele situatii:

  1. Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, se poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, se va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, se va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului care este inlocuit. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, vor fi suportate de 3MI Smart Investment SRL.
  2. Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar clientul va refuza receptia. Clientul poate solicita returnarea produsului pentru inlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru alt produs sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs cu o valoare mai mare, se va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, se va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului care este inlocuit. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, vor fi suportate de 3MI Smart Investment SRL.

 

Renuntarea la cumparare

Cumparatorul are obligatia sa notifice 3MI Smart Investment SRL cu privire la intentia sa de a returna produsele la adresa de e-mail office@igamo.ro, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 60 zile de la primirea produsului. In caz contrar, 3MI Smart Investment SRL isi rezerva dreptul de a refuza coletul.

In momentul primirii informatiilor referitoare la intentia de returnare a produselor din partea clientului, 3MI Smart Investment SRL efectueaza o solicitare catre firma de curierat, pentru deplasarea unui curier la adresa indicata de client si pentru ridicarea coletului care trebuie returnat. 3MI Smart Investment SRL nu suporta costurile de transport pentru retururi. Costurile de transport ale coletului/elor returnate sunt suportate de catre client.

In cazul solicitarii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. In situatia in care clientul opteaza pentru un produs mai ieftin, acesta va primi diferenta, conform modalitatilor de returnare mentionate in OUG34/2014. 3MI Smart Investment SRL va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce clientul a returnat produsul cumparat initial, daca acesta indeplineste conditiile de returnare conform OUG34/2014. Rambursarea contravalorii produsului ori, dupa caz, inlocuirea acestuia, se va face in cel mult 14 de zile.

Aceste dispozitii se aplica conform OUG34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest magazin online folosind tehnicile de comunicare la distanta.

 

Garantie

Pentru produsele achizitionate din magazinul online www.igamo.ro se asigura garantie in conformitate cu Certificatul de garantie aferent fiecarui produs. Persoana juridica ce asigura garantia este cea mentionata pe Certificatul de garantie al produsului.

Pentru a beneficia de garantie, clientul are urmatoarele obligatii:

  • sa achizitioneze produsul de pe website-ul www.igamo.ro si sa il foloseasca numai in scopul pentru care a fost conceput;
  • sa respecte instructiunile de folosire si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse de producator;
  • sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal cu care s-a cumparat produsul;
  • sa pastreze ambalajul original si toate accesoriile care au venit in acesta si sa le livreze impreuna cu produsul in garantie.

Pot constitui cauze de pierdere a garantiei urmatoarele: avarii sau deteriorari mecanice, modificari ale produsului, defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, transport, inundarea, incendierea, expunerea la soare etc.

Toate prevederile cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile, drepturile clientilor fiind integral cele prevazute in legislatia in domeniu. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.