Lista produselor producatorului Atlantica Agricola

Atlantica Agricola - pionieri in dezvoltarea produselor pentru agricultura ecologica


Atlantica Agricola


Compania Atlantica Agricola a fost infiintata in anul 1982, in Spania. La inceput, activitatea sa era concentrata pe dezvoltarea produselor pentru agricultura pe baza de acizi fulvici si humici. De altfel, a fost una dintre primele companii care si-a concentrat activitatea pe dezvoltarea acestui tip de produse.


Atlantica Agricola si-a castigat renumele in plan international prin lansarea ingrasamantului organic Biocat-15.  Acest ingrasamant a impresionat prin rezultatele favorabile obtinute in urma utilizarii sale, astfel incat compania a inceput sa isi extinda activitatea si in plan international, pentru a raspunde cerintelor pietei.


Produsele marca Atlantica Agricola au inceput sa fie comercializate in afara Spaniei, ceea ce a permis companiei sa isi creeze o retea de distributie bine dezvoltata la nivel global. Pe langa extinderea in plan international, Atlantica Agricola a continuat sa creeze si sa dezvolte produse pentru agricultura, in special ingrasaminte organice, care se adreseaza unei game variate de culturi agricole.


Ingrasaminte organice obtinute in propriul centru de productie


Pentru extinderea activitatilor de cercetare si dezvoltare a noilor produse, a fost infiintat Bio Atlantica, un centru de formulare si productie propriu, localizat in Honduras. Odata cu deschiderea acestui centru, a fost lansata o linie de produse bazata pe extracte vegetale. Extractele vegetale utilizate in procesul de productie sunt obtinute prin cultivarea si prelucrarea materiilor prime in sistem propriu. Astfel, exista un control deplin asupra intregului proces de productie, de la ingredientele de baza utilizate, pana la obtinerea produsului finit.


In ultimii 10 ani, Atlantica Agricola a continuat sa isi extinda activitatile la nivel global, produsele sale fiind distribuite si comercializate in peste 60 de tari din intreaga lume. Succesul companiei se bazeaza atat pe crearea si dezvoltarea unor produse de calitate, potrivite inclusiv pentru agricultura ecologica, ci si prin dezvoltarea la nivel mondial a unei retele de distribuitori si specialisti.


Specialistii Atlantica Agricola studiaza si monitorizeaza in mod constant adaptabilitatea produselor dezvoltate la anumite tipuri de culturi, in functie de conditiile de clima si de tehnicile utilizate in agricultura. Unul dintre principalele obiective ale companiei este producerea de produse agronomice ecologice, cu impact redus asupra mediului.


Atlantica Agricola isi propune sa se pozitioneze ca un lider mondial in productia si comercializarea produselor ecologice cu o eficienta ridicata. Produsele marca Atlantica Agricola detin certificari Sohiscert, Organic Materials Review Institue,  BCS Oko-Garantie si Ecocert.


In prezent, compania detine 2 centre de productie: centrul spaniol din Villena, Alicante (centru principal de productie) si centrul Bio Atlantica din Honduras (pentru producerea extractelor vegetale). Pe langa centrele de productie si cercetare, Atlantica Agricola si-a stabilit prezenta pe piata prin intermediul a 6 subsidiare, localizate in Honduras, Costa Rica, Mexica, Brazilia, Peru si Guatemala.


Linia de acizi humici si materie organica


Produsele din aceasta linie se bazeaza pe materia organica vegetala, un amestec din turba si resturi vegetale lignificate si materie prima minerala obtinuta din leonardita. Acizii humici si fulvici imbunatatesc proprietatile fizice si chimice ale solului, cresc rata de absorbtie a nutrientilor si imbunatatesc proprietatile biologice ale solului. Gama de produse include produsele Biocat-15 si Biocat-G.


Ingrasaminte foliare si lichide


Aceasta gama include ingrasaminte ce contin complexul de nutrienti NPK (nitrogen fosfor si potasiu) si oligoelemente formulate pentru aplicarea foliara. Produsele au formulari diferite, pentru a putea fi aplicate in timpul tuturor stadiilor fenologice ale culturilor. In plus, aceste ingrasaminte favorizeaza productia, dimensiunea, precocitatea si culoarea fructelor, in functie de tipul de cultura in care sunt aplicate.


Biostimulatori si aminoacizi


Linia de biostimulatori si aminoacizi include produse care stimuleaza cresterea si dezvoltarea plantelor. Acestea furnizeaza plantelor componente cu absorbtie rapida, ca de exemplu aminoacizi, polizaharide, vitamine, extracte de alge, complexul NPK si oligoelemente, pentru stimularea metabolismului vegetal.


Corectori de deficiente


Produsele din aceasta gama sunt special create pentru a preveni si corecta deficientele in cazul culturilor agricole, pe parcursul intregului ciclu de viata.


Ingrasaminte NPK solubile


Ingrasamintele solubile ce contin complexul NPK sunt create pentru aplicarea la sol si contin microelemente chelatizate. Formula acestora asigura un grad mare de solubilitate si absorbtie excelenta pana in frunzele plantelor. De asemenea, favorizeaza precocitatea, productia, dimensiunea si culoarea fructelor. Ingrasamintele solubile din gama Solucat se pot utiliza in toate etapele de vegetatie ale plantelor si se aplica prin irigare.


Produse organice si extracte vegetale


Atlantica Agricola sustine agricultura ecologica si organica si dezvolta produse cu un grad mare de eficienta, care pot fi incluse in schemele de tratare a culturilor in sistem ecologic sau organic. Produsele din aceasta gama beneficiaza de certificarea Sohicert, cu utilizare in agricultura ecologica si organica, conform CE 834/2007.


Produsele Atlantica Agricola sunt disponibile si in magazinul Igamo. Iti oferim o gama larga de ingrasaminte, biostimulatori si corectori de deficiente, cu utilizare inclusiv pentru agricultura in sistem ecologic si pentru agricultura organica. Produsele indeplinesc toate standardele de calitate in domeniu si au la baza extracte vegetale.

Nu sunt produse ale acestui producator.