Lista produselor producatorului Rain Bird

Rain Bird – sisteme de irigatie prin conservarea apei


Rain Bird Southpoint


Compania Rain Bird a fost infiintata in anul 1933, in California, intr-o perioada in care agricultura din regiune cunostea o dezvoltare extraordinara. Fondatorul companiei Rain Bird a fost Orton Englehart, care se ocupa cu cultivarea portocalilor, avand astfel cunostinte la prima mana despre nevoile agricultorilor, in special in conditii de seceta sau in climatele calde.


Numele companiei a fost inspirat de o veche legenda a nativilor nord-americani, despre o pasare care aducea ploaia. De asemenea, numele a fost inspirat si de aspectul unui aspersor in functiune, care seamana cu o pasare.


Inca de la inceputurile sale, Rain Bird a produs diferite produse si sisteme de irigatie destinate micilor agricultori si fermieri. Cu timpul, a devenit un lider mondial in sectorul sistemelor de irigatie. Gama de produse se adreseaza mai multor domenii de aplicatie, de la ferme, la terenuri de golf, arene sportive, spatii rezidentiale si comerciale. La momentul actual, produsele Rain Bird sunt comercializate in peste 130 de tari din intreaga lume.


Primul aspersor de impact, creat in 1935


Incepand cu anul 1935, compania a inregistrat peste 450 de patente, demonstrandu-si capacitatea de a utiliza inovatiile tehnologice pentru crearea si dezvoltarea de noi produse si sisteme de irigatie. Primul produs patentat a fost un aspersor de impact cu actionare la orizontala, care a revolutionat modul in care irigatiile erau facute pentru materia prima utilizata in industria alimentara. Acest aspersor a deschis noi oportunitati pentru modul in care erau realizate irigatiile in general. Designul acestuia, creat de Eglehart, permitea o rotire mai lenta si o irigare mai buna, comparativ cu alte aspersoare care existau pe piata la momentul respectiv.


Aspersorul de impact creat in 1935 de Rain Bird a fost considerat un adevarat reper istoric in evolutia agriculturii de catre Societatea Americana a Inginerilor Agricoli (American Society of Agricultural Engineers) in anul 1990. Inventia lui Englehart a dus la crearea unor sisteme de irigatie, care se utilizeaza pentru peste 20 de milioane de hectare de terenuri, la nivel mondial.


Orton Englehart a preferat sa se dedice mai departe fermei sale si a vandut compania prietenului sau Clement LaFetra, care incepuse sa il ajute la dezvoltarea si a altor produse. Rain Bird a ramas o companie condusa de familia LaFetra pana in zilele noastre.


Pe parcursul ultimelor decenii, echipa de ingineri si de productie a companiei a dezvoltat numeroase produse inovatoare care au ca principal scop coservarea apei, cea mai importanta resursa naturala a planetei. Printre produsele marca Rain Bird se numara aspersoarele pentru irigatii, tuburi de bransare, pompe de apa si controllere. In total, portofoliul companiei include peste 4.000 de produse si sisteme de irigatie prin conservare a apei.


Misiunea Rain Bird – conservarea apei si utilizarea responsabila a acestei resurse


Rain Bird a dezvoltat un program special pentru utilizarea inteligenta a apei (Intelligent Use of Water), ale carui principii nu se reflecta doar in produsele de calitate pe care le dezvolta, ci si prin intermediul training-urilor si seminarelor educative sustinute de experti in conservarea apei din cadrul companiei. Astfel, preocuparea pentru utilizarea resurselor de apa intr-o maniera responsabila, prietenoasa cu mediul, este impartasita comunitatilor locale si profesionistilor care activeaza in diferite sectoare de industrie.


Prin acest demers, Rain Bird a reusit sa incheie foarte multe parteneriate pe termen lung cu alte companii din domeniul agriculturii, a obtinut recunoastere pentru eforturile sustinute depuse in privinta conservarii apei si in privinta calitatii produselor si sistemelor de irigatie create. Acest lucru se reflecta si prin numeroasele premii pe care Rain Bird le-a primit de-a lungul anilor.


In plus, compania s-a implicat si in numeroase proiecte in intreaga lume, ca de exemplu crearea unor sisteme de irigatie speciale pentru terenurile de fotbal din Brazilia, crearea unui sistem inteligent de irigatie pentru terenurile de golf de la Admirals Cove din Florida si parteneriatul cu orasul eco Dubai Silicon Oasis.


Igamo iti ofera o gama variata de produse profesionale pentru sisteme de irigatie marca Rain Bird, care include aspersoare, duze, electrovane, controllere, fitinguri si diferite alte accesorii.

 • 650,00 RON

  Control si acces superior. Accesați și controlați sistemul de irigare Rain Bird cu telefonul sau tableta și primiți alerte în timp real despre sistemul Dvs.

  Compatibil cu programatoarele ESP- RZXe si ESP-RZX

  Control si acces superior. Accesați și controlați sistemul de irigare Rain Bird cu telefonul sau tableta și primiți alerte în timp real despre sistemul Dvs....
  650,00 RON
 • 1 300,00 RON

  Specificatii

  Numar de programe : 4 Porniri automate : 6 pe zi pe program pana la 24 porniri Programe presetate :

  • 7 zile saptamanal
  • zile pare
  • zile impare +/- ziua de 31
  • ciclic

  Oprire permanenta.

  Timp de functionare pe statie : de la 1 minut la 6 ore pentru toate statiile. Intarziere...

  Specificatii Numar de programe : 4Porniri automate : 6 pe zi pe program pana la 24 porniriPrograme presetate : 7 zile saptamanal zile pare zile impare +/-...
  1 300,00 RON